— maandag 18 november 2019, 16:17 | 0 reacties, praat mee

Amsterdammer opgepakt voor bedreigen Özcan Akyol

© Piroschka van de Wouw

De politie heeft vanmorgen een 30-jarige man uit Amsterdam opgepakt voor het bedreiging van journalist en schrijver Özcan Akyol.

Akyol deed vorig jaar juli aangifte bij de politie, nadat hij doodsbedreigingen had ontvangen van een anonieme Twitteraar. Die dreigde ook zijn dochter iets aan te doen. De politie stelde daarop een onderzoek in, en is middels een rechtshulpverzoek via Google in Amerika achter de identiteit van de Amsterdammer gekomen. Bij de verdachte is ook een huiszoeking gedaan, waarbij goederen in beslag zijn genomen, schrijft het AD.

Het is niet de eerste keer dat Akyol wordt bedreigd. In Villamedia vertelde de AD-columnist eerder dit jaar zich dagelijks een weg door haatmail te moeten ploegen.‘Ik kan je zo wel wat berichten uit mijn inbox laten zien, dat is niet normaal. Maar je went er ook aan. (...)  Ik laat me niet tegenhouden door een paar hersenloze barbaren, van die toetsenbordhelden, die menen van alles te moeten roepen, en mij te moeten bedreigen.’

Eerder dit jaar werd ook al een 31-jarige Amersfoorter veroordeeld tot vier dagen cel, omdat hij Akyol online had gestalkt en beledigd.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.