Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 4 mei 2021, 07:49 | 1 reactie, praat mee

Rudy Bouma: Zo krijgen niet de verzinsels maar de feiten de nadruk

De reportages die Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma met Bram Vernhout en Jikke Westerink maakte over complotgeloof tijdens de coronacrisis zijn genomineerd voor de Tegel, categorie online. Bouma houdt zich al vier jaar bezig met online radicalisering, desinformatie en nepnieuws. Vorig jaar kwam daar de verslaggeving over coronacomplottheorieën bij. Goede berichtgeving daarover luistert nauw. Hier deelt hij zijn vier stelregels.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

ton verheijen, 10 mei 2021, 14:17

Beste mensen, deze nominatie bewijst maar weer eens dat ridiculisering loont. Gooi alle andersdenkenden op een grote hoop en je hebt een verhaal waar je mee wegkomt en dat ook nog eens uitstekend past in de tijdgeest. Maar als Rudy Bouma een moedige journalist is, die werkelijk de feiten zoekt, dan zou hij ook eens moeten gaan praten met John Ioannidis, hoogleraar Ziektepreventie van Stanford University. Ioannidis plaatste in oktober 2020 op de site van de Wereld Gezondheid Organisatie een metastudie waaruit een infection fatility rate van COVID-19 blijkt van 0,23 procent. Dit betekent dat 99,77 procent van de geinfecteerden de ziekte overleeft. Het zou Bouma sieren als hij ook andersdenkenden zou betrekken met een inhoudelijk goed verhaal en niet alleen de gekken en idioten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.