banner festival 23

— donderdag 28 mei 2020, 13:04 | 0 reacties, praat mee

Rijk stort 24 miljoen euro in tijdelijk steunfonds lokale media

ANP

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ollongren heeft in een Kamerbrief bevestigd dat er een nieuwe ronde komt van het zogeheten Tijdelijke Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening. Tot het eind van dit jaar is er 24 miljoen euro beschikbaar. Laatste wijziging: 28 mei 2020, 13:07

De Kamerbrief bespreekt een breed scala aan vervolgstappen om de crisis te bestrijden, ook nu er van enige versoepeling van coronamaatregelen sprake is. Met betrekking tot lokale media schrijft Ollongren:

“Door de coronacrisis vallen reclame-inkomsten weg en komt het voortbestaan van de lokale informatievoorziening, zoals huis-aan-huiskranten, lokale publieke omroepen en lokale nieuwsbladen in gevaar. Het is noodzakelijk dat mensen zich kunnen informeren over de ontwikkelingen in hun omgeving. De lokale media zien hun bereik dan ook groeien. De inkomsten lopen terug, terwijl de vraag en kosten veelal toenemen. Lokale mediaorganisaties kunnen steun aanvragen bij het Steunfonds.”

Tijdens het debat met minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) van afgelopen dinsdag meldde Slob dat de nieuwe pakketten “net waren afgekaart” maar deed verder geen uitspraken over de omvang van nieuwe maatregelen.

Maatregelen - ook op landelijk niveau - waar onder meer GroenLinks op aandrong, zoals een nultarief voor btw op journalistieke producten en gunstige loonbelastingmodellen voor zzp’ers, zijn niet meegenomen.

Aanvragen voor steun lopen via het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer bij Rijksoverheid

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.