— donderdag 17 december 2020, 16:03 | 0 reacties, praat mee

740 lokale media maken gebruik van tijdelijk steunfonds voor lokale media

© SvdJ

740 huis-aan-huiskranten, lokale omroepen, lokale nieuwswebsites en lokale nieuwsbladen hebben tussen 15 maart en 15 december 2020 gebruik gemaakt van het Tijdelijke Steunfonds Lokale Informatievoorziening. Dat meldt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Het fonds was bedoeld voor lokale nieuwsmedia die door de coronacrisis in financiële nood waren geraakt. Terwijl de advertentie-inkomsten daalden, nam de vraag naar lokaal nieuws toe. Daarmee kwam de lokale informatievoorziening onder grote druk te staan. Het kabinet had hiervoor 35 miljoen euro beschikbaar gesteld, meldt het Stimuleringsfonds, dat de gelden verdeelde. In totaal is er voor een bedrag van bijna 28 miljoen aan financiële steun geboden.

Lokale nieuwsorganisaties die in 2021 nog behoefte hebben aan financiële ondersteuning, kunnen een beroep doen op de generieke regelingen vanuit de Rijksoverheid, zoals de NOW en de TVL. Meer bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.