word actief nvj klein

— woensdag 12 mei 2021, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Republikeins wetsvoorstel: verplichte registratie factcheckers en 1 miljoen aansprakelijkheid

Een Republikeinse politicus in Michigan heeft met steun van acht partijcollega's een nieuw wetsvoorstel ingediend die het factcheckers zou verplichten zich bij de staat te registeren. Verder moet elke factchecker vooraf een soort aansprakelijkheidsverzekering van minstens 1 miljoen dollar aangaan, voor het geval de factchecker iemand schade toebrengt met door fouten. Laatste wijziging: 12 mei 2021, 09:17

De Fact Checker Registration Act werd ingediend door Republikeins politicus Matt Maddock, die eerder de verkiezingsuitslag in twijfel trok en zich boos maakte over het deplatformen van burgers, politici en bedrijven.

Volgens Maddock “genieten factcheckers ervan” om mensen te straffen die ze niet bevallen. Vooral conservatieve geluiden zouden door factcheckers worden aangepakt en daarna op sociale media worden geweerd.

Het wetsvoorstel zou burgers duidelijk vertellen wie de factchecking uitvoert. Wie zich niet correct registreert kan rekenen op een boete van duizend dollar per dag.

De verplichte aansprakelijkheidsverzekering van 1 miljoen dollar betekent volgens Maddock dat er voor gegriefden ook nog wat te halen valt. Meer bij Detroit News

Bekijk meer van

Verenigde Staten Factcheck

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.