— donderdag 25 september 2014, 09:23

Klachten over bemoeizucht Witte Huis

Persmedewerkers van het Witte Huis oefenen invloed uit op de inhoud van de zogeheten pool reports, door journalisten gemaakte verslagen over de publieke activiteiten van president Obama. Die reportages, die per toerbeurt door correspondenten worden gemaakt, dienen voor andere Witte Huis-correspondenten (en duizenden andere journalisten en persdiensten) weer als basis voor eigen verslaggeving. Het gebruik van zulke basisverslagen heeft een praktische reden: er zijn te veel journalisten om de dagelijkse gang van zaken rond de president door hen allemaal te laten verslaan. Een verslag gaat naar de persdienst van het Witte Huis, die het vervolgens verder verspreidt. De inhoud van de verslagen is meestal alledaags, maar het feit dat er überhaupt wijzigingen in worden aangebracht, heeft de zogeheten White House Correspondents’ Association ertoe gebracht het probleem officieel aan te kaarten. Sommige pool reports worden door de persdienst niet verspreid, als voorgestelde wijzigingen (inhoudelijk of over de lengte) niet worden doorgevoerd. Journalisten ergeren zich aan het eindredactie-spelen van de persdienst. "Ze moeten gewoon op doorsturen klikken", stelt een van hen. Meer bij Washington Post

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.