— dinsdag 27 augustus 2019, 09:42 | 1 reactie, praat mee

René Moerland en Pieter Klok kruisen degens bij Jinek

René Moerland en Pieter Klok, de nieuwe hoofdredacteuren van respectievelijk NRC en de Volkskrant, gingen maandag met elkaar in debat aan tafel bij Eva Jinek. 'Ik ziet niet de hele tijd bij de Volkskrant te kijken', zegt Moerland over zijn concurrent. 'Kijk jij wel?', vraagt Jinek aan Klok. 'Nee. Nooit' Kijk hier het fragment terug.

Het twistgesprek tussen de heren had veel weg van hun eerdere ontmoeting op verzoek van Villamedia. Twee goede bekenden die graag met elkaar in debat gaan.

Het optreden van de heren bij Jinek

Praat mee

1 reactie

Klaas Salverda, 27 augustus 2019, 18:13

Jinek kondigde dit item zelf aan met de vraag ‘Bestaat de papieren krant nog over tien jaar?’ Spannende vraag en mooi om een keer op televisie over te praten. Maar hier bleef in het gesprek met en tussen de twee nieuwe hoofdredacteuren helaas niets van over. Slechts een kakafonie toen Jinek het aan het eind nog even waagde. Jinek had er beter aan gedaan iemand van buiten erbij te halen. Bijvoorbeeld de onbetwiste cijferaar mediaprof Piet Bakker of datagraver Stephan Okhuijsen. Nu hoorden we twee slagers over hun eigen vlees. In het kader van human interest leuk om te horen wat voor persoonlijkheden zij zijn, maar echt een gemiste kans. Want de maatschappelijke gevolgen van het verdwijnen van print zijn enorm. Bakens die volume verliezen, net als partijen, bonden en kerken. Daarvoor in de plaats alleen nog digitaal getoeter, dwars door elkaar heen. Klaas Salverda, auteur Testament van de Pers, zie de gelijknamige website.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.