Nieuwe leden NVJ november

— maandag 7 september 2015, 14:32 | 0 reacties, praat mee

Regionale Publieke Omroep (RPO) in 2017 van start

Bart Maat / ANP

De dertien regionale omroepen gaan hun administratieve taken samenbrengen in een nieuw te vormen organisatie, de Regionale Publieke Omroep (RPO). De gedeelde administratie maakt de RPO verantwoordelijk voor centraal beheer van personeel, financiën en techniek. De nieuwe structuur moet de opgelegde bezuiniging van 17 miljoen euro opvangen. Laatste wijziging: 10 september 2015, 10:00

De afspraken tussen koepelorgansiatie ROOS en staatssecretaris Dekker zijn naar de Tweede Kamer gestuurd. Gehoopt wordt dat door de kostenbeparing ruimte overblijft voor kwalitatief goede programma’s en investeringen in nieuwe media. Over de plannen voor het ineenschuiven van afdelingen is het nodige te doen.

De Raad voor Cultuur had kritiek op de hiërarchische laag die zou worden toegevoegd. Het zou vertraging in de besluitvorming opleveren, iets dat ROOS bestrijdt. ROOS stelde in mei dat het de bezuiniging wil doorvoeren met zo min mogelijke impact op de programma’s. Staatssecretaris Dekker noemt dat de beste route:

“De regionale omroep heeft een hele belangrijke functie, omdat het nieuws om de hoek of in je buurt wordt verteld. Vanuit een eigen regionale identiteit. Dat mag niet verdwijnen en daarom waardeer ik de keuze die er wordt gemaakt. Door te snijden in bestuurslagen kan geinvesteerd worden in programma’s”, aldus de staatssecretaris.

De veranderingen en inrichting van de nieuwe organisatie moeten volgend jaar zijn afgerond en gaan in met ingang van 2017. Dekker en ROOS blijven gedurende dit proces in gesprek over de concrete uitwerking van de plannen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.