Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 20 september 2013, 13:01 | 0 reacties, praat mee

‘Regionale omroepen integreren in NPO’

De NPO heeft donderdag een brief naar staatssecretaris Dekker gestuurd met plannen over samenwerking en integratie van regionale omroepen en de landelijke publieke omroep. Het idee is dat de regionale omroepen volledig integreren in de landelijke publieke omroep. In NCRV Lunch! reageert Paul van der Lugt, algemeen directeur van RTV Utrecht. Volgens hem valt er veel op de plannen af te dingen. "Het kabinet en allerlei commissies hebben zich de afgelopen jaren uitgesproken voor regionale mediacentra. [...] Als je de regionale omroep gaat onderbrengen bij de publieke omroep dan ga je dat plan op een ongelofelijke manier doorkruisen." In de brief staat ook dat "we eerst die 25 miljoen euro moeten bezuinigingen. Die moet voortkomen uit een samenwerking met de landelijke publieke omroep". In de brief staat echter wat anders namelijk dat de NPO graag met ons wil samenwerken, maar eerst moeten we even die bezuiniging ophoesten. "Dus dat is in strijd met het regeerakkoord." Laatste wijziging: 24 september 2013, 11:35

De brief is ook een grote verrassing omdat “we vorige week nog maar een gesprek hebben gehad met de landelijke publieke omroep waarin men ook koos voor andere scenario’s. “We voelen ons ook eigenlijk wel een beetje gepiepeld hoor”, aldus Van der Lugt. “Dit heeft niets meer met enige samenwerking te maken.”

Lunch! heeft de NPO om een reactie gevraagd. De inhoud van de brief is nog niet openbaar. Het is een voorstadium. volgens een woorfdvoerder moeten er nog allerlei gesprekken gevoerd worden.

Bekijk meer van

ROOS NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.