— woensdag 12 maart 2014, 12:21 | 0 reacties, praat mee

Dekker neemt regie rond omroepen

Staatssecretaris Sander Dekker gaat de samenwerking van de Nederlandse Publieke Omroepen (NPO) en de regionale omroepen zelf aanpakken. Hij zei dat in een toespraak tijdens het jaarcongres van ROOS, de Regionale Omroep Overleg en Samenwerking. Dekker had afgelopen zomer de besturen van NPO en ROOS gevraagd met een gezamenlijke visie te komen op een samenwerkingsverband van hun omroepen."Die visie, of beter gezegd afzonderlijke visies, liggen echter te ver uit elkaar om mee verder te kunnen." Het Toekomstvenster van ROOS gaat de staatssecretaris niet ver genoeg en de voorkeur van de NPO om de regionale omroepen te integreren is niet in goede aarde gevallen bij de regionale omroepen. Laatste wijziging: 13 maart 2014, 17:53

Dekker noemt het jammer dat het niet is gelukt om tot ene gezamenlijk plan te komen. “Er is veel tijd mee verloren gegaan. En bovendien hebben beide organisaties de kans uit handen gegeven om hun gezamenlijke toekomst zélf vorm te geven. ” Omdat in deze tijd het medialandschap zo verandert is niets doen volgens Dekker geen optie.

Hij is van plan de inwoners van de provincie als uitgangspunt te nemen. En te zoeken naar een vorm waarbij de vaste lasten zo laag mogelijk zijn en waar het beschikbare geld zo veel mogelijk besteed wordt aan programma’s en regionale nieuwsvoorziening. De staatssecretaris kijkt voor voorbeelden over de grens en zegt in zijn toespraak geïnspireerd te zijn door de BBC English Regions en VRT Radio2. 

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.