— maandag 25 maart 2019, 14:49 | 0 reacties, praat mee

Proef met regionaal nieuwsblok op NPO 2

Vanaf volgende week maandag start de NPO samen met regionale omroepen een proef waarbij in drie regio’s een 5-minuten durend regiojournaal is te zien.

Deze zogeheten ‘vensterprogrammering’ biedt regionale omroepen de mogelijkheid regionale journalistiek onder de aandacht te brengen.

De proef draait voor inwoners in Friesland, Gelderland en het grootste deel van het Rijnmondgebied in Zuid-Holland. Vanaf 1 april kunnen zij op NPO 2 op werkdagen ‘Kijk op de Regio’ zien, een nieuwsblok direct na het NOS Journaal van 18.00 uur. Na afloop van de drie maanden durende proef worden de nieuwsvensters geëvalueerd en wordt de mening van het publiek gevraagd.

Alle andere televisiekijkers naar NPO 2 krijgen op dat moment een samenvatting van het regionieuws uit het hele land te zien. Gedurende de proef wordt het NOS Journaal van 18.00 uur tegelijkertijd zowel op NPO 1 als NPO 2 uitgezonden.

Minister Arie Slob heeft 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de proef.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.