— woensdag 20 januari 2021, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Rechter spreekt journalist Mark Mensink vrij van binnendringen bij verzorgingstehuis

Strenge toegangsmaatregelen bij een verzorgingstehuis in Hengelo. Zulke instellingen werden vorig jaar uitzonderlijk hard getroffen door coronavirus, de reden dat Mensink bij de instelling in Heerde langsging | ANP

De rechtbank Gelderland heeft journalist Mark Mensink uit Tubbergen vrijgesproken van het binnendringen van een verzorgingshuis in Heerde, begin april 2020. De zaak kostte Mensink indertijd zijn freelance-werkrelatie met dagblad De Telegraaf.

Van binnendringen was volgens Mensink geen sprake. Wethouder Yasemin Cegerek noemde het gedrag van Mesnink indertijd onverantwoordelijk. De rechter volgt echter Mensinks verweer dat hij het pand niet (volledig) heeft betreden, maar enkel tot de sluis bij de ingang kwam.

Hij sprak enkel achter glas met bewoners.

Cegerek zal ondanks de uitspraak van de rechter geen woorden terugnemen. Tegenover dagblad De Stentor zegt ze: “Excuses hoeft hij van mij niet te verwachten. Ik heb destijds alleen een waarschuwing willen uitbrengen om geen mensen naar die plek toe te trekken. Daar golden strenge coronamaatregelen: wat heb je daar te zoeken?”

Mensink zegt de regels altijd te volgen. “Maar als mensen je ervan beschuldigen dat je die grens hebt overschreden, dan gaan die mensen heel ver. Als anderen politie en justitie dat ook nog eens serieus gaan nemen, dan word je een soort speelbal van geruchten en valse beschuldigingen.”

Over het handelen van De Telegraaf zegt Mensink: “Opdrachtgevers komen en gaan. Klanten komen en gaan. Ik word er niet heel veel anders van.” Wel zegt de journalist verbaasd te zijn dat politie en justitie er zoveel werk van maakten. Meer bij De Stentor

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.