mgm nvj maart

— woensdag 8 april 2020, 09:42 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf breekt met journalist die verzorgingstehuis betrad ondanks verbod

Telegraaf breekt met journalist die verzorgingstehuis betrad ondanks verbod
Drie kunstenaars schilderden in Heerlen deze ode aan de helden in de gezondheidszorg | Marcel van Hoorn / ANP

De Telegraaf heeft de samenwerking opgezegd met een journalist die vorige week vrijdag een verzorgingstehuis in Heerde betrad, ondanks een verbodsbord. Van binnendringen is volgens journalist Mark Mensink geen sprake en wordt de zaak uit verband gerukt. Laatste wijziging: 3 juni 2020, 14:42

In een gesprek met Omroep Gelderland zegt Mensink dat de reactie van de Heerdense wethouder Yasemin Cegerek over binnendringen ronduit schofterig is, omdat werd gesuggereerd dat hij mensen in gevaar heeft gebracht.

Bij het afgesloten verzorgingstehuis heerst coronavirus; er overleden al dertien bewoners.

Mensink zegt tegenover de regionale omroep dat er sprake was van een misverstand. Een man die zei dat hij kon doorlopen tot een eerste schuifdeur, werkte niet bij het verzorgingstehuis, maar bleek een maaltijdbezorger. Het verbodsbord zegt Mensink over het hoofd te hebben gezien.

“Ik heb alleen vanuit een raam op afstand contact gehad met oudere mensen”, aldus Mensink - die vindt dat hij nu een kop-van-jut is geworden. Met het einde van de samenwerking met De Telegraaf is de freelance journalist zijn belangrijkste opdrachtgever kwijt.

Tegelijk zou hij het ‘vandaag nog’ weer doen, aldus Mensink. Journalisten mogen regels buigen en overtreden als dat nodig is “om de waarheid boven tafel te krijgen”. Mensink heeft begrip voor boze reacties op zijn handelen, maar verwerpt dat hij mensen in gevaar geeft gebracht. Meer bij Omroep Gelderland

Bekijk meer van

corona

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.