— dinsdag 1 september 2015, 15:32 | 0 reacties, praat mee

Deelredacties Telegraaf als zelfstandige merken

Koen van Weel / ANP

De Telegraaf wil vijf van zijn deelredacties meer ruimte geven om zichzelf als zelfstandig merk te verkopen. Telesport, De Financiële Telegraaf, Vrouw, Privé en Autovisie krijgen een eigen hoofdredacteur en kunnen meer eigen activiteiten gaan ondernemen. Dat zegt Paul Jansen, die vandaag is begonnen als hoofdredacteur, vandaag in een interview met NRC Handelsblad. Laatste wijziging: 1 september 2015, 15:36

De deelredacties zouden door de beslissing meer activiteiten kunnen ontplooien op internet en tv. De vorige hoofdredacteur, Sjuul Paradijs, verzette zich tegen het verzelfstandigen van deelredacties. Hij stapte uiteindelijk op. Jansen ontkent dat de Telegraaf-redactie zo wordt ‘opgeknipt’.

De vernieuwing zou tientallen arbeidsplaatsen gaan kosten, maar dat wil Jansen niet bevestigen. Mogelijk verdwijnen ook de adjunct-hoofdredacteuren bij de krant. In NRC Handelsblad zegt Jansen dat hij maar één plaatsvervanger wil en dat daaronder direct de chefs komen. De plannen moeten nog besproken worden door de redactie, de ondernemingsraad en de leiding van de Telegraaf Media Groep.

Bekijk meer van

Telegraaf Paul Jansen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.