— donderdag 6 juni 2019, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Rechter doet nog geen uitspraak in Bitcoin-zaak Facebook en De Mol: eerst overleg

ANP

In het kort geding tussen John de Mol en Facebook heeft de rechter voorgesteld eerst in overleg te gaan. De Mol eist dat Facebook advertenties met zijn beeltenis erin van het platform weert. In de advertenties worden gigantische winsten met cryptomunt Bitcoin voorgespiegeld.

Het betreft echter oplichterij. De Mol figureert in de advertenties en ook veel andere BN’ers komen voorbij. De rechter geeft De Mol en Facebook tot 19 juni om er samen uit te komen, meldt het AD. Anders volgt er na vier weken alsnog een uitspraak.

De Mol ergerde zich aan de inactie van Facebook om de advertentie te weren. “Mijn naam en beeltenis, en die van andere bekende Nederlanders, worden misbruikt voor het om de tuin leiden van onwetende consumenten. Iedereen begrijpt dat wij dat verschrikkelijk vinden. Facebook weigert maatregelen te nemen om dit te voorkomen”, aldus De Mol.

Facebook noemt de misleidende Bitcoin-advertenties in strijd met hun voorwaarden, maar zegt dat handhaven vanwege automatische plaatsingssystemen moeilijk is.

Bekijk meer van

John de Mol Facebook Bitcoin

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.