word actief nvj klein

— maandag 11 november 2019, 08:33 | 0 reacties, praat mee

Frauduleuze advertenties met BN’ers op Facebook vanaf december te melden

Vanaf december zijn frauduleuze advertenties op Facebook met BN'ers die bitcoin zouden aanprijzen in Nederland te melden. Laatste wijziging: 12 november 2019, 09:34

Facebook maakt bij wijze van test een formulier beschikbaar waarin gebruikers dit soort misleidende reclames kunnen aankaarten, schrijft Arno Lubrun, Country Manager Facebook Benelux, in een gastblog op Marketingfacts. Er wordt op dit moment al getest met een dergelijk formulier in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Facebook heeft wereldwijd te maken met advertenties waarin BN’ers zogenaamd in bitcoin hebben geïnvesteerd. In Nederland zijn onder anderen media-ondernemer John de Mol, presentator Matthijs van Nieuwkerk en Jort Kelder. De Mol heeft zelfs een rechtszaak aangespannen, omdat hij vindt dat het social mediabedrijf te weinig doet om de bitcoinadvertenties tegen te gaan. Daar volgt vandaag een uitspraak in.

Bekijk meer van

John de Mol Facebook Bitcoin

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.