banner anp

— dinsdag 30 augustus 2016, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Protest NVJ/NVF lagere fotovergoeding De Telegraaf

Jason Reed / EPA

Journalistenvereniging NVJ/NVF is ontstemd over een aangekondigde tariefsverlaging voor zelfstandige fotojournalisten die werken voor De Telegraaf. Per 1 oktober wil de uitgeverij 10 procent minder betalen voor foto's op landelijke pagina's en bijna 30 procent minder voor foto's op regionale pagina's.

Volgens NVF-secretaris Rosa Garcia López is een fotojournalist gemiddeld 2,5 uur bezig met een foto-opdracht. De nieuwe tarieven betekenen een bruto uurtarief van 20 euro. Na aftrek van premies, belastingen en bedrijfskosten is de vergoeding per saldo 10 euro, marginaal meer dan het huidige minimumloon van 8,80 euro per uur, aldus Garcia López.

Onder NVJ/NVF-leden zou grote onrust zijn ontstaan over de aangekondigde tariefwijzigingen.

NVJ/NVF is verder verbaasd over de aankondiging dat er niet meer betaald wordt voor hergebruik van eerder gepubliceerd beeldmateriaal, omdat deze vergoeding in het tarief zou zijn verwerkt. Garcia López vraagt in de brief om opheldering “waarom de tarieven zo ingrijpend worden bijgesteld.”  Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

NVJ NVF De Telegraaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.