— woensdag 19 november 2008, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Politkovskaja-verdachten claimen onschuld

UPDATE De verdachten van medeplichtigheid aan de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja zeggen onschuldig te zijn. Dat meldde een van de advocaten woensdag tijdens de derde dag van het proces in Moskou. Het proces is overigens niet meer openbaar. De rechtbank besliste eerst dat het een openbaar proces zou worden, maar komt daar nu op terug. "Het gaat ons om de veiligheid van de betrokkenen en van hun naasten", aldus rechter Evgeni Zoebov. De juryleden weigerden om de rechtszaal te betreden in het bijzijn van de pers, daarop besliste de rechter dat het proces achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Polikovskaja werd in 2006 voor haar huis doodgeschoten. De journaliste stond bekend voor haar kritiek op de Russische regering. Meer bij de BBC / Meer bij De Pers

Bekijk meer van

Anna Politkovskaja

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.