e learning nvj

— woensdag 17 oktober 2012, 09:36

Nieuw proces in zaak-Politkovskaja

De vermoedelijke moordenaar van de Russische onderzoeksjournaliste Anna Politkovskaja en vier handlangers worden aangeklaagd voor moord. Dat heeft de onderzoekscommissie, het hoogste Russische onderzoeksorgaan, dinsdag gezegd. Het onderzoek naar de vermoedelijke schutter, Roestam Machmoedov, en zijn vier handlangers is afgerond. Het is echter nog steeds niet duidelijk wie opdracht gaf Politkovskaja om te brengen. Drie verdachten hebben al terechtgestaan voor het voorbereiden van de liquidatie. Zij werden in 2009 echter vrijgesproken. Het Russische Hooggerechtshof heeft deze uitspraak evenwel nietig verklaard en heeft opdracht gegeven de zaak opnieuw in behandeling te nemen. Politkovskaja werd op 7 oktober 2006 doodgeschoten in de lift van het appartementencomplex waar ze woonde.Ze schreef met regelmaat kritisch over de oorlog in Tsjetsjenië en over Rusland onder president Poetin. De moord op Politkovskja leidde tot veel (internationale) verontwaardiging. Meer bij Novum via NU.nl

Bekijk meer van

Rusland Anna Politkovskaja
nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.