— vrijdag 21 november 2008, 08:52

Rechter in zaak Politkovskaja liegt

Volgens een jurylid in de Politkovskaja-rechtszaak heeft de jury helemaal niet gevraagd om de zaak achter gesloten deuren te behandelen. Dat melden medewerkers van de onafhankelijke radio-zender Echo Moskvy aan persorganisatie Reporters sans Frontières (RSF). Het jurylid Yevgeny Kolesov liet Echo Moskvy weten dat een rechtbankmedewerker voor de start van het proces met een formulier bij de jury kwam waarin een schriftelijk verzoek stond om dproces achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. De jury heeft geweigerd dit te ondertekenen. Rechter Evgeni Zoebov liet weten dat de rechtszaak niet openbaar is omdat de juryleden zouden weigeren de rechtszaal te betreden in het bijzijn van de pers. Politkovskaja werd in 2006 voor haar woning in Moskou doodgeschoten. De journaliste werkte voor het blad Novaja Gazeta en schreef kritische artikelen over premier Vladimir Poetin, die toen nog president was, en de oorlog in Tsjetsjenië. Vier personen staan terecht die worden verdacht een rol te hebben gespeeld bij de moord op Anna Politkovskaja. Meer bij RSF

Bekijk meer van

Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.