— vrijdag 14 december 2012, 14:01

11 jaar cel in zaak Politkovskaja

Een Russische oud-politieagent is tot elf jaar cel veroordeeld voor medeplichtigheid aan de moord op journaliste Anna Politkovskaja. De rechter achtte bewezen dat Dmitri Pavljoetsjenkov in 2006 de moord plande en het wapen leverde aan de moordenaar. Omdat Pavljoetsjenkov samenwerkte met justitie in het onderzoek naar deze geruchtmakende moord, kwam hij in aanmerking voor strafverlichting. Tot woede van de familie van de journaliste. De man moet ook een schadevergoeding aan de familie van de journaliste betalen. Politkovskaja werd op 7 oktober 2006 doodgeschoten in de lift van het appartementencomplex waar ze woonde. Ze schreef met regelmaat kritisch over de oorlog in Tsjetsjenië en over Rusland onder president Poetin. Meer bij de BBC

Bekijk meer van

Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.