banner festival 23

— woensdag 4 augustus 2021, 09:27 | 0 reacties, praat mee

Politie toont beelden van verdachten in zaak Joey Bremer

De politie heeft twee verdachten op beeld, maar vraagt het publiek om assistentie rondom de vernielingen bij de woning van Bremer. | Poltiei

De politie heeft beelden verspreid die zijn gemaakt voor, tijdens en na het ingooien van ruiten bij de woning van fotograaf Joey Bremer, afgelopen mei. De politie zegt dat er helaas nog weinig tips zijn binnengekomen over de vernielingen en vraagt het publiek uit te zien naar twee mogelijke daders. Laatste wijziging: 4 augustus 2021, 09:30

“Achter de schermen wordt er natuurlijk alles aan gedaan om deze zaak op te lossen. Daarvoor is uw hulp ook dringend nodig. Mogelijk herkent u de verdachten op deze camerabeelden”, aldus de politie in een gisteren verspreid bericht.

Op de beelden is een rode bestelbus te zien, gevolgd door een donkergruize Volkswagen. “We hebben het vermoeden dat de bestuurders van deze auto’s betrokken zijn geweest bij het incident”, aldus de politie.

Een van de mannen draagt een grijze rugzak en een ander heeft opvallende schoenen met witte zolen. Bij het ingooien van de ruiten raakte nieman gewond, maar “de schrik zit er bij hem natuurlijk goed in”, aldus de politie.

Villamedia sprak met Bremer over zijn werk, de bedreigingen en de impact daarvan. Ook is Bremers verstandhouding met de politie soms moeizaam. Hij werd gevolgd en afgeluisterd en begin dit jaar met geweld het werken onmogelijk gemaakt.

Daar volgden schoorvoetend excuses over, maar Bremer is boos over de gevolgen die dat had voor zijn bronnen. “Ze hebben gewoon een journalist gevolgd. Toen dat uitkwam, heb ik een paar vervelende gesprekken moeten voeren met mijn bronnen. Hoe kan ik mijn werk nog doen als ik word afgeluisterd? En stiekem, hè, gewoon mij stiekem afluisteren.”

Bekijk meer van

Politie Rotterdam Joey Bremer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.