NVJ compleet lid

— maandag 17 mei 2021, 08:00 | 0 reacties, praat mee

Stenen door de ramen bij fotograaf Joey Bremer

Stenen door de ramen bij fotograaf Joey Bremer

Onbekenden hebben vrijdagavond stenen door de ramen gegooid van de woning van persfotograaf Joey Bremer in Vlaardingen. Een van de stenen vloog door de ruit van de slaapkamer van Bremers moeder, die net naar bed ging. Ze werd niet geraakt. Laatste wijziging: 17 mei 2021, 12:00

De aanval volgde na bijna een week van bedreigingen vanuit een deel van de Feyenoord-aanhang, meldt RTV Rijnmond. Die aanhang is boos op de fotograaf omdat hij foto’s zou hebben gemaakt van de acties rond Feyenoord-Ajax. Het gaat onder meer om de rellen met de mobiele eenheid tijdens de laatste training.

‘Ze riepen dat ze mijn ‘kankerschedel’ wel zouden inslaan en ze gingen mij neersteken. Een aantal van die gasten heeft mij per auto ook gevolgd’, aldus Bremer tegen de omroep.

Hij zegt in de loop van de week meermalen te zijn bedreigd en schakelde de politie en PersVeilig in. PersVeilig is een initiatief van journalistenvakbond NVJ, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, politie en justitie om journalisten veilig hun werk te kunnen laten doen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bekijk meer van

PersVeilig Joey Bremer

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.