website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Minister Blok moet ingrijpen in rel tussen Friesland en Malta na conflict over vermoorde journaliste’

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in conflict op maandag 25 juni 2018, 09:50

De vermoorde journalist Daphne Caruana Galizia

De vermoorde journalist Daphne Caruana Galizia

Nieuws Minister Blok is gevraagd in te grijpen in de rel tussen Friesland en Malta. Leeuwarden en Valetta zijn dit jaar samen Culturele Hoofdstad van Europa, maar de onderlinge verhoudingen zijn verstoord na opmerkingen over en weer over de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia.

Onderlinge activiteiten in het kader van de Culturele Hoofdstad van Europa zijn afgeblazen, inmiddels reageert de Maltese minister Owen Bonnici niet meer op smsjes van de Friese gedeputeerde Sietske Poepjes en een bezoek van de Maltese minister naar Friesland laat ook op zich wachten.

De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft nu minister Blok gevraagd er bij Malta op aan te dringen dat de onderste steen boven komt over de dood van de journaliste. “Dit gaat om een fundamenteel verhaal”, zegt gedeputeerde Poepjes in de Leeuwarder Courant. “Dit gaat om een vrouw die doodgemaakt is. Dit gaat om de vrijheid van pers.”
Je kunt in Europa geen journaliste laten opblazen. We zijn Rusland niet”, aldus Kamerlid Harry van der Molen.

De aanslag werd door Europa scherp veroordeeld. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is aangesteld als speciaal rapporteur. Hij moet een rapport opstellen over de omstandigheden rondom de aanslag.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.