anner smart octo

— maandag 25 juni 2018, 09:50 | 0 reacties, praat mee

‘Minister Blok moet ingrijpen in rel tussen Friesland en Malta na conflict over vermoorde journaliste’

De vermoorde journalist Daphne Caruana Galizia

Minister Blok is gevraagd in te grijpen in de rel tussen Friesland en Malta. Leeuwarden en Valetta zijn dit jaar samen Culturele Hoofdstad van Europa, maar de onderlinge verhoudingen zijn verstoord na opmerkingen over en weer over de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia.

Onderlinge activiteiten in het kader van de Culturele Hoofdstad van Europa zijn afgeblazen, inmiddels reageert de Maltese minister Owen Bonnici niet meer op smsjes van de Friese gedeputeerde Sietske Poepjes en een bezoek van de Maltese minister naar Friesland laat ook op zich wachten.

De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft nu minister Blok gevraagd er bij Malta op aan te dringen dat de onderste steen boven komt over de dood van de journaliste. “Dit gaat om een fundamenteel verhaal”, zegt gedeputeerde Poepjes in de Leeuwarder Courant. “Dit gaat om een vrouw die doodgemaakt is. Dit gaat om de vrijheid van pers.”
Je kunt in Europa geen journaliste laten opblazen. We zijn Rusland niet”, aldus Kamerlid Harry van der Molen.

De aanslag werd door Europa scherp veroordeeld. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is aangesteld als speciaal rapporteur. Hij moet een rapport opstellen over de omstandigheden rondom de aanslag.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.