PersVeilig

— vrijdag 20 oktober 2017, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Bom die Maltese journaliste doodde geactiveerd met telefoon

Foto: ANP

De autobom die maandag journaliste Daphne Caruana Galizia van het leven beroofde, is geactiveerd met een mobiele telefoon. Bij de knal ging in totaal een halve kilo springstof de lucht in. Verder dan dat tasten autoriteiten in het duister. Dat meldt de NOS op basis van uitspraken van de politie van Malta. Laatste wijziging: 20 oktober 2017, 09:51

Wie de opdrachtgever voor de moord op Caruana Galizia was, is nog onduidelijk. De journalist deed onder andere onderzoek naar fraude en belastingontduiking op Malta en had vaak zware kritiek op politici. Dat kwam haar op meerdere rechtszaken te staan, waardoor eerder dit jaar onder andere haar bankrekening werd bevroren.

De regering heeft een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de opdrachtgevers en de dader. De zonen van Caruana Galizia hebben daar afstand van genomen, omdat hun moeder volgens hen ook door premier Muscat gehinderd zou zijn in haar werk. De zonen vinden dat de premier moet aftreden.

Op Malta zijn in de afgelopen twee jaar zes dergelijke bomaanslagen geweest. Geen van allen werd opgelost. De moord op Caruana Galizia leidde op Malta tot veel verontwaardiging. De journalist was door velen zeer geliefd, maar werd door sommigen ook gehaat op het eiland.

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.