banner anp

— woensdag 15 april 2020, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Politie geeft beelden vrij van zendmast-pyromaan

De verdachte die een zendmast in Groningen in brand stak, op weg met zijn jerrycan. Zijn vluchtauto staat klaar. | Politie

De politie in Groningen heeft videobeelden vrijgegeven van een brandstichting bij een zendmast aan de Koningsweg in die stad. Een man giet brandstof aan de onderkant van de mast, steekt het aan en vlucht in vermoedelijk een zwarte Toyota Aygo. De laatste tijd zijn er meer zendmasten in brand gestoken, vanwege de complottheorie dat die helpen bij het verspreiden van het coronavirus.

Sommige mensen geloven dat de zendmasten worden ingezet voor mind control of simpelweg schadelijke straling verspreiden. Voor al die theorieën is geen enkel wetenschappelijk bewijs. De effecten van de brandstichtingen zijn volgens minister Grapperhaus levensgevaarlijk, omdat hulpdiensten op deze communicatiemiddelen moeten kunnen rekenen.

Grapperhaus noemde de brandstichtingen eerder een “aanval op onze samenleving”. Naast de brand in Groningen zijn er masten aangestoken in Beesd, Liessel, Nuenen en Rotterdam. Het is voor het eerst dat er beelden van de pyromaan zijn vrijgegeven.

De politie zegt geen bewijs te hebben dat de brandstichter handelt op basis van deze complottheorieën. Ook is onduidelijk of de andere branden het werk van deze man zijn. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

Politie en Justitie 5G

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.