— donderdag 3 maart 2022, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Podcast-app NPO Luister wil gebruikers meer gaan gidsen

NPO Luister is officieel nog in een proeffase. Het ministerie moet toestemming verlenen om het tot permanent media-aanbod te kunnen uitbouwen.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat de speciale podcast-app NPO Luister opnieuw inrichten. In de toekomst wordt gewerkt vanuit een soort programmeringsconcept, meldt Emerce. Het moet daarmee voor luisteraars eenvoudiger worden om nieuwe titels en genres te ontdekken. Laatste wijziging: 3 maart 2022, 08:49

Verder moeten luisteraars via de app met makers in contact kunnen komen. “Denk aan een ritme waarbij je door de dag heen verschillende interessegebieden gepresenteerd krijgt. We willen de luisteraars meer gaan gidsen in onze app”, aldus programmacoördinator Online Herbert Codée tegenover Emerce.

De NPO maakt onderhand zo’n 500 podcasts, wekelijks goed voor 2,5 miljoen streams. “Een deel van die producties is gewoon de downloadversie van een radioprogramma, maar een wezenlijk deel is podcast-only”, schrijft Emerce.

Begin vorige maand concludeerde het Reuters Institute dat podcasts in Nederland matig in trek zijn: 28 procent van de bevolking luistert elke maand naar podcasts. Volgens onderzoekers is dat te verklaren door de populariteit van on-demand radio van de publieke omroep. Luisteraars zien dat veelal nog steeds als radio, niet per se als podcasts.

NPO Luister is officieel nog een experimentele dienst. Emerce meldt dat de NPO bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een aanvraag heeft ingediend om de dienst te mogen voortzetten als structureel media-aanbod. Meer bij Emerce

Bekijk meer van

NPO1 NPO Luister

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.