training eu starters

— donderdag 3 december 2020, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Rupert Murdoch krijgt groen licht voor nieuwe Britse nieuwszender News UK

ANP

Ofcom, de Britse toezichthouder voor telecommunicatie, televisie, radio en internet heeft een licentie verleend voor een volgend jaar te lanceren nieuwszender van Rupert Murdoch. De zender heet News UK en zal er naar verluidt 'een stevige eigen mening' op na houden. Laatste wijziging: 3 december 2020, 08:39

De zender zou enkele uren per dag actief zijn, aldus berichten in de Britse pers. De namen van uitgesproken presentatoren als Piers Morgan en tv-persoonlijkheid Alan Sugar circuleren als potentiële gezichten op de zender.

Er is overigens nóg een nieuwe nieuwszender op de horizon. Na de aangekondigde reorganisatie van afgelopen zomer bij de BBC, waarbij zijn programma sneuvelde, vertrok politiek journalist Andrew Neil. Met steun van het Discovery-netwerk werkt hij aan de lancering van ‘GB News’, dat rechts georiënteerd is en zo publiek moet bedienen dat bij de BBC onvoldoende gehoord zou worden.

Zoon-van James Murdoch werkt inmiddels ook aan een eigen, juist meer liberaal nieuwsimperium. Vorig jaar zou James Murdoch daar ongeveer een miljard dollar voor opzij hebben gezet.

Murdoch vertrok begin augustus met ruzie bij uitgeverij News Corp. Rupert Murdoch greep die gelegenheid aan om het bestuur te wijzigen: het aantal vaste bestuurszetels werd met één verlaagd.

Bekijk meer van

Rupert Murdoch News UK

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.