word studentlid

— donderdag 18 maart 2021, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Piers Morgan niet onder de indruk van tienduizenden klachten over GMB-tirade

Piers Morgan niet onder de indruk van tienduizenden klachten over GMB-tirade
Piers Morgan in betere tijden, op zijn oude stek bij ITV's Good Morning Britain | Ken McKay / Shutterstock

Voormalig presentator Piers Morgan haalt zijn schouders op over de ruim 57.000 klachten die over hem zijn ingediend bij de Britse toezichthouder Ofcom. Morgan vertrok bij het ontbijtprogramma Good Morning Britain (GMB) nadat hij stelde niets te geloven van suïcidale gedachten van Meghan Markle. Laatste wijziging: 2 september 2021, 08:50

De hertogin van Sussex had in een brisant interview met Oprah Winfrey gezegd over zelfdoding te hebben gedacht, als gevolg van de intense media-aandacht vanuit de Britse tabloidpers.

“Het spijt me, maar ik geloof er geen woord van. Ik zou haar niet geloven als ze me het weerbericht voorlas”, aldus Morgan. Dat bracht GMB-medepresenator (en weerman) Alex Beresford ertoe Morgan fel tegengas te geven. Morgan stormde boos de set af en vertrok nog dezelfde dag bij zender ITV.

Een dag later stelde Morgan “ook na er nog eens over te hebben nagedacht” niet van mening te zijn veranderd. Er werden uiteindelijk zo’n 57.000 klachten bij Ofcom ingediend, waaronder ook een van Markle zelf.

Morgan is niet onder de indruk. Op Twitter stelt hij dat meer mensen dan dat hem op straat hebben gefeliciteerd met zijn recente uitspraken.

ITV kreeg ook veel steunbetuigingen aan het adres van Morgan. Duizenden kijkers tekenenden een petitie om de presentator weer bij GMB aan te nemen.

Bekijk meer van

Piers Morgan Meghan Markle

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.