— donderdag 23 mei 2019, 17:02 | 0 reacties, praat mee

Peter Vandermeersch niet naar Parijs maar Ierland

Peter Vandermeersch. - © Foto: ANP

Peter Vandermeersch, net vertrokken als hoofdredacteur bij NRC, wordt uitgever van de Ierse krantengroep Independent News Media en niet NRC-correspondent in Parijs, laat hij in een mail aan de redactie weten.

‘Zij die mij kennen weten dat dit voor mij een duivels moeilijk dilemma was. In mijn borst huizen twee zielen: die van de schrijvende journalist en die van een leidinggevende in de media.’

Het Ierse Independent News & Media is net overgenomen door Mediahuis. Zodra de overname is voltooid gaat hij aan de slag met de integratie van het bedrijf in Mediahuis.

Op verzoek van de Mediahuis-leiding is hij op het besluit correspondent te worden teruggekomen en kiest hij voor ‘het Ierse dossier’. ‘Niet alleen omdat het een enorme uitdaging is, maar ook omdat ik een groot vertrouwen heb in de strategie die Mediahuis heeft uitgebouwd en nu verder wil ontwikkelen in Ierland. Daar wil ik de volgende jaren mijn schouders onder zetten’, aldus Vandermeersch.

Hij is getrouwd met een Ierse vrouw en kent het land én de mediasector daar goed.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.