banner festival 23

— dinsdag 4 juni 2019, 13:56 | 0 reacties, praat mee

René Moerland nieuwe hoofdredacteur NRC Media

Aantredend hoofdredacteur René Moerland | Olivier Middendorp / NRC

René Moerland is de nieuwe hoofdredacteur en statutair directeur van NRC Handelsblad, de website en ochtendkracht nrc.next. Moerland is momenteel correspondent Europese Unie voor NRC. Hij werd vandaag door de redactie voorgedragen bij de directie van NRC Media, die de hoofdredacteur formeel benoemt. Laatste wijziging: 4 juni 2019, 17:02

Hij volgt Peter Vandermeersch op, die in februari zijn vertrek aankondigde. Vandermeersch zou in eerste instantie correspondent in Parijs worden, maar gaat nu naar Ierland, waar hij uitgever van de Ierse krantengroep Independent News Media wordt.

Moerland zegt “blij en vereerd” te zijn met de benoeming. Hij noemt NRC Media “een innovatief mediabedrijf dat zichzelf blijvend hoge normen oplegt. We bereiken een groeiend publiek met journalistiek van vertrouwde waarde en op die weg gaan we verder. Inhoudelijk moet NRC echt een thuis zijn voor mensen die graag zelf hun mening vormen.” 

Moerland werkt sinds 2000 voor NRC en was onder meer politiek verslaggever in Den Haag. Hij heeft acht jaar lang leiding gegeven als chef van verschillende redacties (buitenland, binnenland, Den Haag, nrc.next, NRC Weekend) en als chef van de ‘middentafel’ waar het nieuws wordt gecoördineerd.

Voorzitter van de redactieraad Titia Ketelaar is blij met de komst van Moerland. “We zochten iemand met een journalistiek hart, een liberale geest en een zakelijk instinct: René heeft alle drie. NRC heeft een lange traditie van ondernemende journalisten. Ook René wil blijven innoveren met verschijningsvormen die uitblinken in relevantie en journalistieke betrouwbaarheid.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.