— dinsdag 27 juli 2021, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Peter R. de Vries krijgt straat in Aalsmeer

© Nico Garstman

Peter R. de Vries krijgt een eigen straat in Aalsmeer. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om bij de studio's in het dorp een straat te vernoemen naar de misdaadverslaggever.

Op het terrein van de studio’s wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. Een van de straten in die wijk krijgt zijn naam. “Dit is een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopten”, aldus burgemeester Gido Oude Kotte.

De Vries is geboren in Aalsmeer. Daarnaast heeft hij tijdens zijn tv-carrière veel tijd doorgebracht in de studio’s van producent Endemol die daar toen gevestigd waren. In de ‘Walk of Fame’ in de Zijdstraat in Aalsmeer is een tegel die daaraan herinnert.

De misdaadverslaggever werd op 6 juli na de uitzending van RTL Boulevard in Amsterdam neergeschoten. Hij overleed ruim een week later aan zijn verwondingen. Eerder deze week deed Wouter de Vries de oproep om een straat naar zijn vermoorde broer te vernoemen. Hij vroeg dat in het bijzonder aan de gemeente Amsterdam. Meer bij de NOS / NU.nl

Bekijk meer van

Peter R. de Vries Aalsmeer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.