persveilig seminar

— donderdag 16 mei 2019, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Ridouan T. richt zich tot Peter R. de Vries met ontkenning dodenlijst

ANP

De voortvluchtige crimineel Ridouan T., die misdaadjournalist Peter R. de Vries op een dodenlijst zou hebben gezet, heeft zich rechtstreeks tot De Vries gericht. "Ik heb als jongen altijd heel geboeid naar je tv-programma gekeken. Ik respecteer je en zie je als een professioneel journalist. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om jou iets aan te doen." Laatste wijziging: 16 mei 2019, 10:56

De Vries las de ontkenning gisteren in RTL Boulevard voor en plaatste de volledige tekst op Twitter. Hij had al aangekondigd zijn werk ondanks de bedreiging gewoon voort te zullen zetten.

T. zegt geen reden te hebben om De Vries iets aan te doen. Hij adviseert de misdaadjournalist te vragen naar de bronnen van justitie voor de claim dat zijn naam op een dodenlijst zou staan. “Ik denk dat het hun opzet is om mij met dit soort berichtgeving te framen, mij in de beeldvorming als volksvijand neer te zetten”, aldus de verklaring.

 

Bekijk meer van

Peter R. de Vries

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.