NVJ compleet lid

— donderdag 31 oktober 2019, 10:01 | 0 reacties, praat mee

Persprijs Rotterdam 2019 naar Peter Groenendijk en Sanne Donders

Persprijs Rotterdam 2019 naar Peter Groenendijk en Sanne Donders
Containers in de haven van Rotterdam | ANP

AD-verslaggever Peter Groenendijk en fotograaf Sanne Donders hebben de Persprijs Rotterdam 2019 gewonnen voor hun serie reportages in AD Rotterdams Dagblad over de gevolgen van de voorgenomen sloop van de Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid. Laatste wijziging: 31 oktober 2019, 10:04

De jury was unaniem in de keuze voor Groenendijk en Donders. Met veel oog voor de menselijke maat en treffend geïllustreerd’, aldus het juryrapport. De prijs werd gisteren uitgereikt in debatcentrum Arminius in Rotterdam.

Het AD meldt dat Groenendijk in zijn dankwoord stilstond bij bronbescherming. “Het was een donkere week voor de Rotterdamse journalistiek”, aldus Groenendijk met een verwijzing naar de gijzeling van NOS-collega Robert Bas.

De Persprijs Rotterdam stond zelf dit jaar ook even in het spotlicht, dankzij juryvoorzitter Inez Weksi. Bart Verkade, zakelijk directeur van DPG Media, beklaagde zich over het feit dat Weski namens één van haar cliënten zou aansturen op gijzeling van een Rotterdamse journaliste.

Verkade noemde die combinatie van factoren onverteerbaar en kondigde aan niet bij de uitreiking aanwezig te zullen zijn. Volgens de stichting achter de prijs is er geen sprake van aansturen op gijzeling. “Zonder in al te veel details te treden heeft ze ons in elk geval gerust gesteld”, aldus voorzitter Leo Pronk.

Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro en een object van glaskunstenaar Ming Hou Chen verbonden.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.