— donderdag 10 november 2016, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Persprijs Rotterdam naar Frank de Kruif

Containers die wachten op verwerking in de Rotterdamse haven | Lex van Lieshout / ANP

De Rotterdamse journalist en historicus Frank de Kruif heeft De Persprijs Rotterdam 2016 gewonnen. De Kruif ontvangt de prijs voor zijn boek 'Het havenschandaal', over "de eindeloze reeks onthullingen en rechtszaken" rond Havenbedrijf-directeur Willem Scholten en ondernemer Joep van den Nieuwenhuijzen

De Kruif zet alle verwikkelingen op “meeslepende wijze” op een rij, stelt de jury. Het boek lees je daardoor in één adem uit. Het juryrapport prijst het boek verder als het resultaat van nauwgezet speurwerk en stilistisch meesterschap.

Er waren in totaal 21 inzendingen, variërend van stukken uit NRC Handelsblad, online tijdschrift Vers Beton, actualiteitenrubriek Brandpunt en het AD. Alle inzendingen moeten een Rotterdams thema bespreken. De Kruif ontvangt een glazen kunstobject en 5000 euro. Meer bij Persprijs Rotterdam

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.