— donderdag 26 mei 2016, 16:39 | 0 reacties, praat mee

Persmuseum verrast door negatief advies van Raad voor Cultuur

Evert Elzinga / ANP

Het advies van de Raad voor Cultuur om het Persmuseum geen subsidie te verlenen heeft het Persmuseum "hogelijk verbaasd", dat zegt het persmuseum in de Paroliebol. een digitaal orgaan voor oud-Parool medewerkers. De Raad kwam vorige week met haar advies aan de minister om het Persmuseum alleen onder voorwaarden rijkssubsidie te verlenen. Laatste wijziging: 2 juni 2016, 13:46

Zelfs als het Persmuseum aan de voorwaarden voldoet ligt het subsidiebedrag voor de komende vier jaar met twee ton lager dan de aangevraagde drie ton. De Raad van Toezicht (onder voorzitterschap van voormalige Volkskranthoofdredacteur Pieter Broertjes, nu burgemeester van Hilversum) en de tijdelijke directie van het Persmuseum (met onder anderen Jan Müller, de directeur van Beeld en Geluid) willen van de Raad van Cultuur graag een nadere toelichting op dit negatieve oordeel, ook van het ministerie van OCW.

Vooral de aansturing op de fusie met Beeld en Geluid “wekt verbazing”, omdat bij het Persmuseum de indruk leefde dat de Raad voor Cultuur wel aandrong op samenwerking en huisvesting bij Beeld en Geluid, maar als een aparte instelling – dus zonder te fuseren. Het Persmuseum is op dit moment bezig met een verhuizing van Amsterdam naar Hilversum.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.