— donderdag 26 mei 2016, 16:39 | 0 reacties, praat mee

Persmuseum verrast door negatief advies van Raad voor Cultuur

Evert Elzinga / ANP

Het advies van de Raad voor Cultuur om het Persmuseum geen subsidie te verlenen heeft het Persmuseum "hogelijk verbaasd", dat zegt het persmuseum in de Paroliebol. een digitaal orgaan voor oud-Parool medewerkers. De Raad kwam vorige week met haar advies aan de minister om het Persmuseum alleen onder voorwaarden rijkssubsidie te verlenen.

Zelfs als het Persmuseum aan de voorwaarden voldoet ligt het subsidiebedrag voor de komende vier jaar met twee ton lager dan de aangevraagde drie ton. De Raad van Toezicht (onder voorzitterschap van voormalige Volkskranthoofdredacteur Pieter Broertjes, nu burgemeester van Hilversum) en de tijdelijke directie van het Persmuseum (met onder anderen Jan Müller, de directeur van Beeld en Geluid) willen van de Raad van Cultuur graag een nadere toelichting op dit negatieve oordeel, ook van het ministerie van OCW.

Vooral de aansturing op de fusie met Beeld en Geluid “wekt verbazing”, omdat bij het Persmuseum de indruk leefde dat de Raad voor Cultuur wel aandrong op samenwerking en huisvesting bij Beeld en Geluid, maar als een aparte instelling – dus zonder te fuseren. Het Persmuseum is op dit moment bezig met een verhuizing van Amsterdam naar Hilversum.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.