e learning nvj

— donderdag 22 december 2016, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Alsnog subsidie voor Persmuseum

© Evert Elzinga / ANP

De Raad voor Cultuur geeft uiteindelijk toch het advies aan de minister om het Persmuseum de komende drie jaar toch te subsidiëren. Al ligt het bedrag een stuk lager dan is aangevraagd Laatste wijziging: 22 december 2016, 12:08

In mei was het Persmuseum onaangenaam verrast door het negatieve advies om het Persmuseum geen subsidie te verlenen. De Raad verzocht een nieuw activiteitenplan dat aan bepaalde eisen moest voldoen. Het Persmuseum heeft daaraan voldaan.

De Raad verzocht in mei onder andere om meer duidelijkheid over de fusie tussen het museum en Beeld en Geluid in Hilversum. “De raad is enthousiast over de voortvarendheid waarmee het Persmuseum de fusie met Beeld en Geluid aangaat. Het plan getuigt van zelfreflectie en nieuw elan. De meerwaarde van samenwerking met Beeld en Geluid wordt herkend, niet alleen op organisatorisch, maar juist ook op inhoudelijk vlak. De plannen die het museum beschrijft, bieden veel vertrouwen in de toekomst. Zowel de programmering van de tentoonstellingen als van de educatieve activiteiten worden door de kennis en expertise van Beeld en Geluid verrijkt en geactualiseerd. Door de fusie met Beeld en Geluid kan de presentatie van het Persmuseum naar een hoger plan worden getild; de raad heeft dan ook vertrouwen in de plannen.”

Er is twee ton gereserveerd aan subsidie. Er was een subsidie van bijna drie ton aangevraagd.

Bekijk meer van

Persmuseum

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.