— zondag 12 april 2015, 14:01 | 0 reacties, praat mee

Harde aanvaring binnen top TMG

Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs en directeur TMG landelijke media, Harry de Wit, hebben een harde aanvaring gehad. Paradijs wilde weten wat er waar was van het gerucht dat De Wit zou werken aan een reorganisatie waarbij 40 redacteuren van de Telegraaf hun baan verliezen, te beginnen met de hoofdredactie. Dat hebben drie bronnen onafhankelijk van elkaar bevestigd aan Villamedia. Laatste wijziging: 30 april 2015, 09:27

Een woordvoerster van TMG bevestigt dat er gesprekken zijn geweest, maar wil niet spreken van een harde aanvaring. Maar volgens de bronnen was het een allesbehalve vriendelijk gesprek tussen de hoofdredactie van de krant en de directeur.

De Wit heeft Paradijs duidelijk gemaakt dat er, zoals aangekondigd, een reorganisatie op komst is, maar dat de inhoud nog niet vast staat. En dat er niet wordt gewerkt aan een plan om 40 mensen te ontslaan en de hoofdfredactie te vervangen, aldus de woordvoerster.

In een vervolg daarop heeft De Wit ook de redactieraad van De Telegraaf en de vakbonden bijgepraat. ‘Er is ook onrust geweest bij de redactieraad, maar die is weggenomen’, aldus de woordvoerster. Zij kan niet aangeven wanneer de reorganisatie in gang wordt gezet. ‘Het is een proces dat met grote zorgvuldigheid wordt voorbereid en uitgevoerd’.

Paradijs wilde niet reageren.

Lees ook:
Rollebollend de toekomst tegemoet

Bekijk meer van

TMG Telegraaf Sjuul Paradijs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.