— maandag 18 mei 2015, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Paradijs weg als hoofdredacteur Telegraaf

UPDATE Sjuul Paradijs vertrekt per direct als hoofdredacteur van De Telegraaf. Dat heeft de Telegraaf Media Groep bekendgemaakt. De positie van Paradijs stond volgens ingewijden al langer onder druk. In april kwam het bericht dat Paradijs een harde aanvaring zou hebben gehad met directeur TMG landelijke media, Harry de Wit, over een gerucht dat de Wit zou werken aan een reorganisatie waarbij veertig redacteuren het veld zouden moeten ruimen. Later volgde een conflict over een directieplan om de titel in verschillende deelredacties op te splitsen. Katernen als Vrouw, Privé en Autovisie worden in die plannen losgemaakt van de redactie van De Telegraaf. De redactie én Paradijs waren fel tegen het plan. Laatste wijziging: 11 juni 2015, 16:09

De plannen zijn volgens de redactieraad in strijd met het redactiestatuut. “De redactieraad was al in onderhandeling met de directie om een regeling te treffen waar de raad wel mee kan leven. Door het vertrek van Sjuul is de redactie geamputeerd, maar de raad blijft strijdbaar”, zei NVJ-secretaris Annabel De Winter. De redactieraad van De Telegraaf liet weten het vertrek van Paradijs te betreuren, maar kon verder niet op de zaak ingaan.

In een persbericht stelt directeur TMG Landelijke Media Harry De Wit dat de twee in gesprek waren over de toekomst. “Vandaag zijn we overeengekomen dat hij onze organisatie gaat verlaten.” Onenigdheid over het te voeren beleid lijkt dus de oorzaak van het vertrek van Paradijs bij TMG.

In hetzelfde persbericht laat Paradijs niets los over de precieze reden van zijn vertrek. “Met grote dankbaarheid kijk ik terug op 29 jaar dat ik in dienst van de lezers mijn journalistieke werk heb kunnen doen en de belangen van De Telegraaf kon dienen. Alle Telegraafmedewerkers wens ik succes toe met hun werk om het concern en de Telegraafmedia nog sterker te maken dan ze nu al zijn.”  Paradijs werkte sinds 1986 bij TMG.

De overige leden van de hoofdredactie nemen tijdelijk zijn taken waar. Het eerste aanspreekpunt in de hoofdredactie is voorlopig Jan Kees Emmer.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.