website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

12 aanhoudingen in onderzoek naar aanslag op pand Telegraaf; vermoedelijke aanslagpleger gepakt

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op maandag 8 april 2019, 12:01

Het uitgebrande busje bij De Telegraaf

Het uitgebrande busje bij De Telegraaf - © Laurens Bosch

Nieuws UPDATE De politie Amsterdam gaat ervan uit alle betrokkenen bij de aanslag op het pand van De Telegraaf te hebben opgepakt. De politie heeft maandagochtend op meerdere locaties invallen gedaan en heeft 12 aanhoudingen verricht in de zaak. De Amsterdamse recherchechef Olivier Dutilh laat De Telegraaf weten de vermoedelijke dader die in juni met een caddy op het pand inreed, zich ook onder de arrestanten bevindt.

De aanhoudingen vonden plaats op verschillende locaties in Amsterdam, Utrecht en Den-Haag en zijn volgens De Telegraaf verricht door het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI). De krant meldt dat het onderzoek in volle gang is, en dat de verdachten in beperking zitten; ze mogen alleen contact onderhouden met hun advocaat.

Misdaadjournalist van De Telegraaf, John van den Heuvel, laat aan RTL Boulevard weten ‘heel erg blij’ te zijn met het nieuws. ‘Ik heb begrepen dat een van de uitvoerders van de aanslag bij de twaalf aangehouden verdachten zit. Dat is helemaal fantastisch. Bij De Telegraaf moeten we de politie en het Openbaar Ministerie een enorm compliment maken voor de voortvarendheid waarmee ze dit onderzoek hebben opgepakt.’

De mogelijke opdrachtgever is niet opgepakt. Politie en justitie meldden in maart dat er sterk rekening mee wordt gehouden dat de aanslag op De Telegraaf is uitgevoerd in opdracht van ‘s lands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi. Taghi wordt door het OM verdacht van het aansturen van meerdere liquidaties.

Een bus reed op 26 juni 2018 rond 4 uur tegen de gevel van het hoofdkantoor van de Telegraaf Media Groep aan de Basisweg in Amsterdam-Sloterdijk. Er brak brand uit die door de brandweer snel werd geblust. Er vielen geen gewonden. De materiële schade bedroeg bijna een miljoen euro.

Een paar dagen daarvoor was ook de redactie van weekblad Panorama doelwit van een aanslag. Het gebouw werd beschoten met een raketwerper. Beide aanslagen vonden plaats na grote, onthullende publicaties over Ridouan Taghi en de door justitie aan hem gelieerde motorclub Caloh Wagoh. Taghi is volgens het OM opdrachtgever van een groot aantal onderwereldmoorden.


Lees ook:
Busje rijdt in op gevel Telegraaf (26 juni 2018)
Pand uitgeverij Panorama beschoten met raketwerper door lid motorclub (22 juni 2018)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.