onderzoek covid en journalistiek

— dinsdag 20 december 2016, 16:01 | 0 reacties, praat mee

Panama verleent Okke Ornstein gratie

Panama laat de Nederlandse journalist Okke Ornstein vrij. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat president Varela de journalist gratie heeft verleend. De NOS meldt dat Ornstein mogelijk vrijdag de gevangenis kan verlaten, mits er geen bezwaar wordt aangetekend.

Ornstein werd 15 november opgepakt op beschuldigingen van smaad en laster en kreeg en een celstraf van twintig maanden opgelegd.

Er werd in binnen- en buitenland actie gevoerd om de journalist vrij te krijgen. Afgelopen vrijdag onthulde Ornstein zelf in een interview dat er een gratieverzoek was ingediend.

Ministers Koenders reageert tegenover de NOS opgelucht over de gratieverlening en noemt zijn aanstaande vrijkomen “fantastisch nieuws”. Ook de journalistenvereniging NVJ is ‘erg blij’ met de aanstaande vrijlating. Meer bij Rijksoverheid

Bekijk meer van

Panama Okke Ornstein

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.