PersVeilig

— donderdag 1 december 2016, 09:04 | 0 reacties, praat mee

IFJ en EFJ eisen vrijlating Okke Ornstein

De Internationale en de Europese Federatie van Journalisten hebben een brandbrief gestuurd aan de president van Panama Juan Carlos Varela Rodríguez, waarin ze de onmiddellijke vrijlating eisen van journalist Okke Ornstein. Ze doen dat op de dag dat in Panama de internationale anti-corruptie conferentie IACC begint, die zal worden geopend Varela Rodríguez. Laatste wijziging: 1 december 2016, 09:05

Ornstein werd op 15 november jongstleden in Panama gearresteerd vanwege smaad en laster. Hij schreef op zijn blog over de dubieuze activiteiten van de Canadese zakenman Monte Friesner in Panama. Friesner is eerder in de Verenigde Staten veroordeeld voor vergelijkbare feiten als waarover Ornstein in zijn artikelen schreef. De opgelegde gevangenisstraf van ruim drie jaar is in de ogen van IFJ en EFJ absoluut onrechtvaardig.

Met de arrestatie van Ornstein wordt de boodschapper gestraft, schrijven IFJ en EFJ, in plaats van de vermeende daders van misdrijven zoals fraude en corruptie. ‘Samen met onze partner in Nederland, NVJ, vinden wij dat met dit vonnis een signaal wordt gegeven dat kritische journalistiek over deze vorm van criminaliteit in uw land niet mogelijk is. Graag herinneren wij u bij deze gelegenheid er dan ook aan dat journalistiek een van de pijlers van een democratisch rechtssysteem is.’ Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

Panama Okke Ornstein NVJ IFJ EFJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.