PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 11 januari 2017, 13:55 | 0 reacties, praat mee

Opnieuw Fox News-medewerkers aangeklaagd voor seksuele intimidatie

EPA / Justin Lang

Fox News-presentator Bill O'Reilly is door ex-collega Juliet Huddy aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De intimidatie zou hebben plaatsgevonden toen nieuwslezeres Huddy de zender in september verliet. Laatste wijziging: 11 januari 2017, 13:58

O’Reilly (67) zou de 47-jarige presentatrice regelmatig hebben gebeld terwijl hij zichzelf bevredigde. Ook Jack Abernethy, co-president van de zender, is door Huddy aangeklaagd. Hij zou tegen de presentatrice hebben bedreigd haar carrière te beëindigen als ze niet inging op zijn avances.

Dat meldt Deadline. Zowel O’Reilly als Abernethy ontkennen de aantijgingen. De partijen zouden de zaak inmiddels hebben geschikt voor een bedrag van meer dan een miljoen.

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van Fox News in verband worden gebracht met seksuele intimidatie. Eind 2016 werd hoge pief Roger Ailes gedaagd voor zijn seksuele avances tegenover presentatrice Andrea Tantaros. Fox News trof in die zaak een schikking van 20 miljoen dollar.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.