training eu starters

— woensdag 12 april 2017, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Bill O’Reilly twee weken van het scherm

Justin Lane / EPA

Bill O'Reilly, presentator van The O'Reilly Factor op Fox News, heeft zijn uitzending van dinsdag afgesloten met de aankondiging dat hij een tijdje met vakantie gaat. Die vakantie was een tijdje terug gepland, aldus O'Reilly. De presentator maakte geen verwijzing naar de diverse beschuldigingen van seksuele intimidatie die de laatste tijd rond hem opdoken. Laatste wijziging: 29 mei 2017, 11:01

“Ik neem wat vrij, want het is lente en de Paasdagen komen er aan. Vorige jaar heb ik in de herfst een vakantie geboekt die te gek moet zijn”, stelt O’Reilly. Op 24 april komt de O’Reilly terug, aldus Fox News.

Of dat écht zo is, is afwachten. CNN Money citeert (slechts) één bron rond Fox-topmannen Rupert en James Murdoch. Die laatste zou O’Reilly liever niet op het scherm terugzien, hun vader wil O’Reilly steunen. Moederbedrijf 21st Century Fox wilde dat interne conflict tegen CNN bevestigen noch ontkennen.

Het tijdelijke vertrek van O’Reilly wordt gezien als een afkoelingsperiode, meldt de Washington Post. De laatste weken besloten diverse adverteerders tijdelijk geen reclametijd meer in te kopen rond The Factor, zolang de controverse over seksueel wangedrag van O’Reilly voortduurt.

Dat O’Reilly minstens vijf dreigende rechtszaken heeft geschikt zou volgens hem vooral bedoeld zijn geweest om zijn familie “de pijn van een publieke beproeving” te besparen. Die zaken zouden enkel aanhangig zijn gemaakt vanwege zijn roem, aldus O’Reilly. Alle aandacht heeft de kijkcijfers van The O’Reilly Factor geen schade toegebracht.

Integendeel: vergeleken met het jaar ervoor is het aantal kijkers met 28 procent toegenomen. Meer bij Washington Post

Bekijk meer van

Fox News Bill O'Reilly

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.