training eu starters

— dinsdag 6 september 2016, 15:31 | 0 reacties, praat mee

Fox News schikt intimidatiezaak voor 20 miljoen

Voormalig Fox News-topman Roger Ailes | Drew Angerer / AFP

Zender Fox News heeft volgens tijdschrift Vanity Fair besloten om een rechtszaak wegens seksuele intimidatie te schikken voor 20 miljoen dollar. Nieuwslezeres Gretchen Carlson klaagde Fox News-oprichter en directeur Roger Ailes aan. Carlsons aanklacht en verhalen van andere werkneemsters leidde in juli tot het vertrek van Ailes. Laatste wijziging: 6 september 2016, 15:44

Fox News zwijgt over een overeenkomst, maar Vanity Fair kreeg bevestiging van het schikkingsbedrag door drie mensen bekend met de zaak.  De zender stelde een onderzoek in naar de gedragingen van Ailes, die vervolgens snel het veld moest ruimen. Het typeert volgens Vanity Fair een nieuwe periode onder leiderschap van James en Lachlan Murdoch, terwijl vader Rupert Murdoch altijd voor de verdediging van zijn maten koos.

Ailes kiest overigens zelf wel de aanval: hij heeft dezelfde advocaat ingehuurd in die Hulk Hogan bijstond rond zijn rechtszaak tegen Gawker rond een gelekte seksvideo. De uitgeverij ging door een torenhoge schadevergoeding failliet en werd onlangs verkocht.

Advocaat Charles Harder moet voor Ailes zowel oud-werkgever Fox News als onderzoeksjournalist Gabriel Sherman en New York Magazine aanpakken. Sherman is auteur van een biografie van Ailes, die volgens Ailes smadelijk is.

Volgens Vanity Fair is de huidige schikking met Carlson een snelle afronding van een onverkwikkelijke zaak. Fox News zou volgens het tijdschrift willen voorkomen dat andere vertrouwde gezichten als Megyn Kelly - die zei ook door Ailes te zijn lastiggevallen - zouden opstappen. Meer bij Vanity Fair

Bekijk meer van

Roger Ailes Fox News

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.