training eu starters

— vrijdag 2 juni 2023, 18:23 | 0 reacties, praat mee

Opnieuw belangrijke bestuurder weg bij Twitter

NurPhoto

Ella Irwin, de belangrijkste manager die verantwoordelijk is voor contentbeheer en -beleid bij berichtendienst Twitter, heeft ontslag genomen. Twitter-eigenaar Elon Musk ziet daarmee opnieuw een van zijn belangrijke bestuurders vertrekken. Irwin bevestigde haar vertrek, dat eerder door zakenblad Fortune werd gemeld, in een e-mail. De redenen voor haar aftreden zijn niet duidelijk. Laatste wijziging: 2 juni 2023, 18:24

Als hoofd van de afdeling vertrouwen en veiligheid hielp Irwin toezicht te houden op het beleid van Twitter inzake intimidatie, aanzetten tot haat en gewelddadige content. Die regels werden onder Musk juist versoepeld. Ze was ook nauw betrokken bij het opschorten van accounts en reageerde regelmatig op Twitter-gebruikers van wie de accounts waren geblokkeerd.

Haatzaaiende berichten
Volgens huidige en voormalige werknemers van Twitter was Irwin een van Musks meest vertrouwde leidinggevenden, die bereid was om zijn beslissingen op het gebied van content op het socialemediaplatform uit te voeren en te verdedigen. Veel adverteerders en gebruikers van Twitter vonden echter dat het platform onder Musk te ‘gastvrij’ was geworden voor haatzaaiende berichten. Musk liet in maart al weten dat de advertentie-inkomsten van Twitter sinds oktober met de helft zijn afgenomen.

Irwin is de tweede baas van de afdeling vertrouwen en veiligheid die aftreedt sinds Musk het roer bij Twitter heeft overgenomen. De eerste, Yoel Roth, vertrok in november. Na zijn vertrek uitte Roth veel kritiek op het contentbeleid van het bedrijf.

Eurocommissaris Thierry Breton meldde eind mei dat Twitter zich niet langer aan een vrijwillige Europese gedragscode voor internetplatforms houdt en uit deze EU-overeenkomst is gestapt. Volgens Breton betekent dat echter niet dat Twitter daarmee ontkomt aan bepaalde verplichtingen, want het bestrijden van desinformatie wordt vanaf 25 augustus een wettelijke verplichting voor internetplatforms onder de Digital Services Act (DSA).

Bekijk meer van

Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.