— woensdag 7 juli 2021, 16:22 | 0 reacties, praat mee

Twitter in India voortaan aansprakelijk voor berichten van gebruikers

© AFP / Denis Charlet

Twitter is met ingang van deze week in India aansprakelijk voor de berichten die gebruikers uit het land plaatsen. De Indiase overheid vindt dat Twitter niet voldoet aan diens internetwetten en trok daarom maandag de zogeheten immuniteit van het microblog in.

Daarmee is Twitter voortaan verantwoordelijk voor de berichten van zijn gebruikers. Als gevolg daarvan kunnen leidinggevenden bij het socialemedianetwerk worden aangeklaagd voor berichten en beelden die aanstootgevend worden bevonden.

Dat meldt Techcrunch. De maatregel komt volgens NU.nl niet uit de lucht vallen: het socialemedianetwerk zou in juni al een laatste waarschuwing hebben gekregen van de Indiase overheid.

De nieuwe Indiase internetwet is sinds 26 mei van kracht. Een van de regels in die wet is verplicht het techbedrijven om het voor opsporingsdiensten mogelijk te maken afzenders van berichten op te sporen. Daarnaast moeten grote socialemediabedrijven onder andere een klachtenfunctionaris en een lokaal contactpersoon aanwijzen.

Twitter vroeg eind mei drie maanden uitstel aan om aan de eisen in de nieuwe wet te voldoen. WhatsApp koos juist voor de aanval en daagde de Indiase regering voor de rechter om de wet.

Bekijk meer van

Twitter India

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.