— woensdag 20 november 2019, 10:23 | 0 reacties, praat mee

Twitter boos over wisseltruc Twitter-account Britse Conservatieven

AFP

De Britse Conservatieve Partij heeft een scherpe terechtwijzing gekregen van Twittern, nadat het officiële persaccount van de partij tijdelijk was hernoemd tot factcheckUK, ten tijde van een debat tussen verkiezingskandidaten Boris Johnson en Jeremy Corbyn.

Volgens het sociale platform was dat een poging tot misleiding, versterkt door het feit dat het account in zijn normale jasje officieel geverifieerd is, herkenbaar aan een blauw schildje. Dat gaf het fictieve factcheckUK een air van betrouwbaarheid.

Tijdens het debat op ITV werden uitspraken van Labour-leider Corbyn ‘gefactchecked’ maar enkel door pro-Conservatieve uitingen. Na het debat veranderde de naam weer terug naar CCHQPress.

Twitter heeft de Conservatieven erop gewezen dat er regels zijn tegen misleiding en dat een herhaling tot ‘corrigerende maatregelen’ zal leiden. Onafhankelijke Britse factcheckers hebben de naamsverandering bekritiseerd als overduidelijke misleiding. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Twitter

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.