— dinsdag 26 november 2019, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Oplage Telegraaf stijgt, dankzij digitale abonnementen

De Telegraaf. - © Foto: ANP

De oplage van De Telegraaf groeit. Na twintig jaar waarin ruim de helft van de lezers wegliep laat de oplage volgens hoofdredacteur Paul Jansen sinds februari weer een stijging zien, door digitale abonnementen. 'Print is nog niet gestabiliseerd, moet ik erbij zeggen, zegt Jansen in NRC.

De Telegraaf zet in op ‘duurzame relaties’, legt NRC uit: proefabonnementen eruit, wel langlopende abonnementen en online een betaalmuur voor ongeveer een derde van de artikelen. Focus op de krant en online-uitingen daarvan.

Dat levert nu zo’n 800 digitale abonnees per week op, aldus Gert Ysebaert, topman van Mediahuis, het bedrijf waar De Telegraaf onderdeel van uitmaakt. Hij sprak dinsdag op een congres in Amsterdam.

Mediahuis hanteert bij zowel De Telegraaf als de regionale dagbladen dezelfde strategie als eerder bij NRC, ook onderdeel van Mediahuis; het inzetten op de ‘duurzame relaties’. Bij NRC heeft dat tot een groei van het aantal abonnementen geleid en bij de regionale kranten tot stabilisatie.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.