onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 12 april 2019, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Ook vermeend handlanger Assange opgepakt

CC BY-SA 2.0

Na de arrestatie van Julian Assange op donderdag is inmiddels ook een vermeend handlanger van de Australische klokkenluider in Ecuador gearresteerd. Dat maakte de Ecuadoriaanse minister van Binnenlandse Zaken Maria Paula Romo bekend.

Volgens The Washington Post zou het gaan om de Zweedse softwareontwikkelaar Ola Bini, die in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito woonde. Volgens Romo heeft Bini nauwe banden met Assange. “We hebben voldoende bewijs dat hij meehielp bij pogingen om de regering te destabiliseren”, aldus Romo.

Bini zou op het moment van zijn arrestatie op het punt gestaan te hebben om op een vliegtuig naar Japan te stappen. De Ecuadoriaanse autoriteiten hebben nog geen aanklacht tegen hem ingediend, maar wil onderzoeken of Bini een rol heeft gespeeld bij vermeende chantage-pogingen van de Ecuadoriaanse president Lenin Moreno, waar Assange door Ecuador van wordt beschuldigd.

Bekijk meer van

Ola Bini Julian Assange Ecuador

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.