training eu starters

— vrijdag 12 april 2019, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Ook vermeend handlanger Assange opgepakt

CC BY-SA 2.0

Na de arrestatie van Julian Assange op donderdag is inmiddels ook een vermeend handlanger van de Australische klokkenluider in Ecuador gearresteerd. Dat maakte de Ecuadoriaanse minister van Binnenlandse Zaken Maria Paula Romo bekend. Laatste wijziging: 12 april 2019, 08:50

Volgens The Washington Post zou het gaan om de Zweedse softwareontwikkelaar Ola Bini, die in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito woonde. Volgens Romo heeft Bini nauwe banden met Assange. “We hebben voldoende bewijs dat hij meehielp bij pogingen om de regering te destabiliseren”, aldus Romo.

Bini zou op het moment van zijn arrestatie op het punt gestaan te hebben om op een vliegtuig naar Japan te stappen. De Ecuadoriaanse autoriteiten hebben nog geen aanklacht tegen hem ingediend, maar wil onderzoeken of Bini een rol heeft gespeeld bij vermeende chantage-pogingen van de Ecuadoriaanse president Lenin Moreno, waar Assange door Ecuador van wordt beschuldigd.

Bekijk meer van

Ola Bini Julian Assange Ecuador

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.